Signature
Nosht - Camellia Kutcher

Нощ

Рим, 1943 г.

В жестоките времена на войната едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв поглед. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на баща й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва невинното им детство и стъпква мечтите им. Ева е отведена надалеч, а Виторио се чувства безсилен пред лицето на съдбата, смъртта и жестокостта.

Умбрия, 1991 г.

Виторио води тих и усамотен живот, докато един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му напомня миналото. Избягала от дома си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио постепенно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И решава да разкаже в книга историята на тази любов. Една история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. За предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си.

Младите смятат, че с възрастта копнежите отслабват, но грешат. Има и един, който расте с годините. Желанието някога нещо да се е случило иначе.

Мнения за книгата

Hrisilandia

„Нощ“ е глътката, която може да те опари, но и да те стопли, а страниците й се разливат, докосвайки всяка фибра от тялото ти.

Прочети

ХЕРМЕС

Война и детство. Между Истината и Действителността в "Нощ" от Камелия Кучер

krisjustlovetoread

Има едно чувство в мен, което ме кара да мисля че каквото и да напиша за тази книга ще е малко и също така не знам дали ще успея да напиша колко много обожавам "Нощ" и авторката й.

Прочети