Signature

Дом

Париж, 2016 г.

Франсоа Бернард е уважаван преподавател в Сорбоната и литературен критик. Той разказва една история, която започва, когато е бил на 13 години.

Марсилия, 1967 г.

Франсоа расте без обич и подкрепа от отчуждените си родители. И го приема за нормално. До деня, в който семейството на най-добрия му приятел Джейкъб го кани на вечеря. Сравнението между уюта и топлината в тяхната къща и студенината и пустотата в неговия дом е болезнено. В тежката и драматична за него нощ Франсоа среща младата и красива алжирка Фатима. И това белязва живота му завинаги. Благодарение на нея той тръгва по пътя на съзряването. Път, който ще го отведе в Париж, но и много по-далеч – към любовта, прошката и осъзнаване смисъла на живота. Една трогателна история, преплела много човешки съдби по пътя им към Дома!

Един град не може да ти е дом. Домът ти е там, където ти казват довиждане, когато си тръгваш. А това значи, че ще ти кажат здравей, когато се върнеш.

Странно как смъртта на последната капка надежда ти дава свобода. Свободата да не се надяваш на нищо, защото това понякога пречи да продължиш напред.

Мнения за книгата

Аз чета

„Дом“ – романът, който всеки читател може да обикне

Hrisilandia

„Дом“ е книга, към която ще се привържете. Ще искате да я опознаете, както познавате кътчетата и ъглите на родното място.

Прочети

Книголандия

Домът е там, където сам избереш да оставиш сърцето си